П’ятниця, 29 Березня

У Львові „камерно” освятили воду

Цьогорічне освячення води на площі Ринок не було велелюдним, як зазвичай на Йордан. Традиційне загальноміське Водосвяття, зважаючи на збільшення динаміки захворюваності на COVID-19, скасували. Аби уникнути стовпотворіння, отці провели чин освячення з самого ранку 19 січня, в присутності незначної кількості людей, відповідно, рух трамваїв не перекривали. В екуменічній Молитві взяли участь представники і духовенство всіх християнських конфесій. Цьогоріч Чин Водосвяття, згідно з графіком, очолив єпископ Української єпархії Вірменської апостольської Церкви Маркос Оганесян, на площі лунали вірменські духовні співи.

Охочих набрати освяченої води попросили приходити після 11-ї години та зберігати соціальну дистанцію і заходи безпеки. Як і щороку, на площі Ринок встановили резервуар для води, об’ємом 1500 літрів.

„Ми сьогодні робимо освячення води дуже камерно, тому що ви бачите, з ковідом є в країні складна ситуація, тому сьогодні є небагато людей, але вода сьогодні є посвячена і всі мешканці, гості нашого міста можуть прийти і цілий день сьогодні-завтра набирати воду”, — сказав після екуменічної Молитви мер Андрій Садовий.

Все б добре, і львів’яни б тішились, що місто так дбає за їхнє здоров’я і соціальну дистанцію, якби поруч, у центральній частині міста, не вирували Різдвяні ярмарки, де тлумиться тьма безпечного, веселого, не вбраного в маски народу і вислів „соціальна дистанція” може добряче насмішити.

С.П.

Share.

Leave A Reply