Армійські кухарі здолали ресторанних «шефів»
На Яворівському полігоні у Старичах військові кухарі змагалися з кухарями елітних львівських ресторанів. Завдання кожній команді було — якнайкраще нагодувати півсотні військових. Як повідомляла «АрміяInform», для «батлу на пательнях» зголосилися дві цивільні ресторації. Кожна з мереж надіслала шеф-кухаря та його двох «підмайстрів». За умовами конкурсу, претендентам потрібно було приготувати першу страву (бограч), другу страву (м’ясні лангети), салат.
За дивним збігом обставин, окрім битви кухарських навичок, це було ще й, так би мовити, гендерне змагання, — розповідає видання. Цивільні ресторани виставили команди, укомплектовані чоловіками. А от кулінарну честь війська біля плити захищали три військовослужбовиці: старші солдати Наталія Коваль, Мирослава Баглай та Любов Чорнописька.
Старша зміни — старший солдат Наталія Коваль розповіла: «Готуємо в день у середньому десь на три тисячі людей. Так що нагодувати обідом сорок осіб – це розминка. А загалом, ми із дівчатами налаштовані на перемогу. Знання є, уміння не бракує. А позмагатися з цивільними колегами навіть цікаво!»
Цивільні ж кухарі, хоч і працювали «на куражі», але видно було, що умови в наметах дещо не комфортні для них, звиклих до світлих і просторих кухонь великих ресторанних мереж
У підсумку військові кулінари дещо випередили своїх цивільних колег. Зокрема, щодо технології приготування, а також подачі їжі та сервірування столу. За перше місце у змаганнях армійські кухарки отримали цінні подарунки — кожній дістався спеціальний кухарський «шеф»-ніж. Члени команд, що посіли друге та третє місця, отримали на згадку військові шапки, шарфи-бафи та рукавиці.